Restauracja Salacja mieści się w Hotelu Neptun w Łebie. Kuchnie tejże restauracji stworzył Jacek Fedde, który szkolił się u mistrzów tego zawodu - u boku Phillipe Abrahama w Gdańsku, następnie we Florencji, w Southampton, na Bermudach i w ekskluzywnych 5-cio gwiazdkowych hotelach Irlandii. Swoje umiejętności u boku Jacka Fedde doskonalił obecny szef kuchni Ireneusz Mallek. Restauracja Salacja w swojej ofercie posiada wyśmienite potrawy kuchni polskiej, francuskiej i włoskiej, a także elementy kuchni orientalnej. Wszystko przygotowywane jest z niezwykłą starannością, ze świeżych, sezonowych produktów bez użycia jakichkolwiek konserwantów. Dania te są niezwykle lekkie, dzięki czemu lokal dba o nasze zdrowie i dobre samopoczucie. Na najmłodszych czeka specjalne menu. Wszystkich tych pyszności można skosztować w przemiłej atmosferze jaką tworzy ten lokal.